Grove müslirundstykker

Disse med brunost og syltetøy ble lunsjen min i går, og det var såå godt. Altså - damn, jeg begynner å komme meg på bakefronten altså. Veldig gøy! Spiste noe liknende på kafé en gang, og fant ut at jeg måtte prøve å lage dem selv. Har virkelig fått sansen for hjemmelaget. Er så fint å vite eksakt hva man får i seg! Disse er veldig sunne, og kjempeenkle å lage. Oppskriften er funnet på dinmat.no, men jeg har endret litt på den. Lykke til, sweethearts ♥ Og bon appétit!

Ingredienser til 25 stk
4 dl skummet melk, 5 dl vann, 2 ss rapsolje, 50 g fersk gjær, 1 ts salt, 350 g hvetemel, 350 g sammalt hvete grov, 3 dl lettkokte havregryn, 200 g sammalt rug grov, 100 g solsikkekjerner, 150 g hasselnøtter, 50 g tørkede aprikoser, 150 g rosiner

Fremgangsmåte
1. Rør ut gjæren i lunkent vann og melk, 37 °C hvis du bruker fersk gjær og 40 °C hvis du bruker tørrgjær. Hvis du bruker tørrgjær blandes gjæren sammen med det tørre.
2. Kutt frukt og nøtter i biter. 
3. Bland alt det tørre, også nøtter, frø og tørket frukt. Tilsett oljen i melkeblandingen og hell over det tørre. Bland sammen, gjerne med kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.
4. Dekk til med plast og deigen heve på et lunt sted i ca. 30 min.
5. Del deigen i like store emner og rull rundstykker - eller form dem i hendene. Siden det er så mye nøtter, frø og tørket frukt i deigen blir ikke rundstykkene helt runne, de skal være litt knudrete.
6. Legg rundstykkene på en stekeplate dekket med bakepapir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve et lunt sted i ca. 45 min. Sett stekeovn på 225 °C.
7. Stek rundstykkene midt i ovnen ved ca. 225 °C til de er blitt litt gylne på toppen, ca. 20 min. Steketiden avhenger litt fra ovn til ovn. Avkjøl på rist.



14 kommentarer

30.01.2015 kl.13:35

Å de så knallgode ut!

30.01.2015 kl.14:00

Det så kjempe godt ut :)

30.01.2015 kl.14:14

Så utrolig gode de så ut :)

30.01.2015 kl.14:32

De så gode ut :)

30.01.2015 kl.15:51

Hørtes kjempegodt ut! :)

30.01.2015 kl.15:52

Åh - nam <3

30.01.2015 kl.17:04

Sundt og godt ;)

30.01.2015 kl.17:09

mm, dette så godt ut!! Ser ut som noen mektige rundstykker, og det er jo ganske smart nå på denne tiden av året. Disse skal jeg prøve meg på i helgen!

30.01.2015 kl.17:57

åh, de skal jeg prøve å lage! ser kjempegodt ut <3

Oda Andersen

30.01.2015 kl.19:17

Åh, de så utrolig gode ut! Ønsker deg en strålende helg:)

30.01.2015 kl.19:38

Nam! Disse må jeg prøve å lage :-)

30.01.2015 kl.20:12

Mmmm... de så gode ut. Selv om jeg styrer unna brunosten :) Noterer meg oppskriften :-)

30.01.2015 kl.21:32

Smart! Alltid greit med noe sunt :)

30.01.2015 kl.22:09

De ser kjempe gode ut:)

Skriv en ny kommentar:


hits