Streetstyle: Riga, LatviaKlarte ikke dy meg.. Paparazzi next! Synes det er utrolig gøy å studere mote og klær når jeg er i utlandet, og bærtene over har veldig typisk latvisk stil. Mye pels, glitter, mønster (særlig dyreprint), korte skjørt, hvite støvletter og høye hæler. Lot meg spesielt fascinere av jentene som trippet bortover brosteinen på skyhøye, tynne stiletthæler. Og de jentene var det ikke få av heller! Bare å la dere inspirere, hehe.. 

Mariken tester ut nye matvarer i Riga


Tyggis kan kanskje ikke kalles mat, men nye smaker er det vel? Jeg hadde i alle fall aldri sett disse før! Vannmelon-ananas-melon, grape mix og tropical mix. Naaaam ♥ Alle smakte skikkelig digg, og pakkene kostet nesten ingen ting. Ååh, jeg skulle ha hamstret!

Hørt om bananjuice før? Vel, det hadde ikke jeg! Var forberedt på at denne skulle smake ille, men fy søren....... ÆSJ. Vet ikke helt hva jeg forventet meg. Elsker milkshake med banansmak, men dette smakte ikke annet enn gamle, moste bananer. Traumer:( Blir kvalm av tanken!

Mørk sjokolade med granateple ♥ Denne var skikkelig god! Jeg er (og har alltid vært) veldig glad i mørk sjokolade, og denne hadde crispy, tørkede granateplefrø inni. Veldig god kombinasjon faktisk! Dessuten er jo både antioksidantbomben granateple og mørk sjokolade (i mindre mengder) sunt, så da har man en fin unnskyldning også! Mamma og jeg spiste opp hele platen på vei hjem fra flyplassen,  god var den:)

Riskrem med mangosaus. Må innrømme at jeg ikke turte å smake på denne, heheh.. Hadde til mitt forsvar allerede drukket bananjuice, og da jeg åpnet lokket på denne ble jeg enda kvalmere. Kan altså ikke fortelle dere hvordan den smaker, men den så ikke så veldig god ut!
 
Iste med smak av jordbær og aloe vera. Ikke det verste jeg har smakt (les: bananjuice), men den var ganske spesiell. Den smakte ganske bittert, og jeg skjønner for så vidt hvorfor den ikke selges her hjemme i Norge. Foretrekker både peach, lemon og mango fremfor denne!

Back in Norway

Hei! Dagen i går gikk til pakking og flytur tilbake til Norge, og nå er jeg hjemme igjen:) Har hatt en kjempefin tur, og kan se tilbake på fire fine dager med shopping, spa og god mat. Riga er en nydelig by, og det mangler ikke på ting å se på der borte. Mamma og jeg gikk en lengre tur etter spaet på onsdag, og det var da vi oppdaget hvor stort det egentlig er der. Det var som om vi hadde gått glipp av den største bydelen, og vi hadde så klart ikke tid til å få med oss alt da. Om jeg noen gang drar tilbake (og det gjør jeg nok), så ville jeg også fått med meg markedet, som er av Europas største. Bortsett fra det tror jeg vi fikk med oss det meste, og maksimalt av hva som er mulig å få med seg på fire dager! 
Håper forresten at dere ikke er helt lei Riga enda, for jeg har fortsatt et par morsomme innlegg på lur. Gled dere:)

Espa Riga - at the most prestigious level

Lyst til å se hvor jeg har vært i dag? Åhh, paradis. Vet det virker usannsynlig, men det er faktisk enda finere i virkeligheten..

I nesten hele dag har mamma og jeg vært på Espa Riga. Tror aldri jeg har vært så avslappet før! Vi tuslet rundt i hver vår badekåpe og bare koste oss. Basseng, badstuer, steamrom, experience showers, lunsj, relaxation area, og sist men ikke minst spabehandlinger (massasjen ♥ åå..). Kan ikke beskrive hvor digg det var, og hvor utrolig fint det var der! Har aldri vært på spa før, så dette var mildt sagt en god førsteopplevelse. Vet ikke helt hvor gøy det blir å dra på spa neste gang - skal nok veldig mye til for å slå dette. Om dere noen gang drar til Riga, så måå dere dra på Espa! Verdt hver eneste krone, og om dere velger Day Spa Treatment får dere mye med i prisen. Her ser dere vår "spa-pakke":Tror egentlig ikke det var lov til å ta bilder der inne, men sniken (meg) tok med seg mobilen i lommen på badekåpen. Badass!!

Riga by night

 Vakkert, ikke sant? Det er som om byen her våkner til liv når mørket kommer. Bygningene lyser opp, og stemningen blir en helt annen. Jeg synes alt her er mye vakrere om kvelden. Etter dagens nydelige middag (bestående av hjemmelaget iste og "byens beste biff"), tok mamma og jeg med oss kamera og tok et par bilder i gatene rundt. Det var da vi oppdaget de fleste av bygningene over, nettopp fordi de lyste så pent!
I morgen er vår siste hele dag her i Riga, så den skal utnyttes fullt ut. Vi har allerede lagt planer, og jeg klarer nesten ikke vente.. ♥

Old town of Riga


Pakket inn i den fine nye parkasen min fra Bershka ♥

Hei! I dag har vi bare ruslet rundt i gamlebyen. Vi har kikket i butikker, sett på fine bygninger og kost oss på kafé. Har tatt en del bilder, men legger de ut litt senere i dag! Nå skal vi først ut og spise på en restaurant som heter Steiku Haoss, før jeg skal en tur innom matbutikken for å teste ut litt latvisk mat. Haha, det kan bli spennende. Vet ikke helt hvor jeg fikk den idéen fra, er jo så sinnsykt kresen.. Jaja, gled dere!

Spice og Kabuki


Verdens beste mami ♥
Beklager sen blogging, men har ikke tid før på denne tiden av døgnet! Må jo utnytte dagene her borte i Riga:) I dag har som sagt mamma og jeg vært på et kjøpesenter som heter Spice. Vi har kost oss masse, og har hatt det veldig gøy! Elsker shopping med mamma, da kan vi ta det i akkurat det tempoet vi vil. Brukte blant annet én time i et parfymeri, hvor vi ble sminket og fikk tips/anbefalinger av en veldig søt latvisk dame. Videre gikk det litt tid inne på Pull & Bear og Bershka, før vi satt oss ned på kafé med mangosmoothie og chai latte. Hvorfor jeg aldri har smakt sistnevnte før, det kan jeg ikke fatte og begripe. Beste jeg har smakt på lenge! Etter litt flere butikker (gleder meg til å vise dere hva jeg har kjøpt! haha, dere kommer til å dø), endte vi dagen på en restaurant som het Kabuki. Åhh, maten der kan nesten ikke beskrives. Alt smakte fantastisk, og prisene var til å le av! Mamma og jeg rullet ut av restauranten etter å ha betalt en regning på under 200 kr.. (!?)


Crispy biff med mango-ingefær saus, wokede grønnsaker og ris.

"Sushi" : jordbær, ananas, eple og banan rullet inn i sjokolade og kokos, med mangosaus og friske jordbær.

Panna Cotta med jordbær og jordbærsaus.

Fremme i Riga

Hei natteravner! Etter en lang dag med båt, fly og taxi er jeg endelig fremme i Riga. Det er én times tidsforskjell fra norsk tid, så klokken er nå 01:45 her borte:) Vi bor på et hotell som heter Old Riga Palace, og førsteinntrykket mitt er helt strålende! Hyggelig betjening, koselig rom, rent og pent, veldig god mat, treningsrom, spa, badstue og jacuzzi, og sist men ikke minst raskt WiFi. Lover veldig bra:) 
I morgen skal mamma og jeg på shopping! Vi skal aller først på et kjøpesenter som heter Spice. Der skal de blant annet ha favorittbutikkene mine Pull & Bear, Zara og Bershka, så jeg satser på å dra i land noen nye skatter! Weee, gleder meg ♥

hits